Chokladdoppad bananglass

recept_chokladdoppad_bananglass.jpg

När banan blir fryst och sedan tinas så smälter den som glass – supergott för alla åldrar. Börja med att sätta halva bananer på pinnar, eller på skaftet av en tesked. Lägg dessa på bakplåtspapper i frysen i några timmar.

Smält choklad (i det här fallet använder vi en mörk mjölkfri choklad) i mikro eller över vattenbad. Lägg valfritt ”strössel” på fat. Vi har använt strössel, krossad pepparkaka, mandelflarn och kokos.

Ta ut bananerna ur frysen och doppa dem i chokladen och sedan SNABBT i valfritt ”strössel”. Chokladen stelnar väldigt snabbt då bananen är fryst. Lägg på bakplåtspapper. Klart!

Bör ätas ganska snart då de smälter i rumsvärmen. Lägger du tillbaka dem i frysen så kan chokladen bli lite grå.

Bananglassen uppskattas ofta även helt neutral – bara ta ur frysen, låt tina något och servera!

Föregående
Föregående

Hjälp, mitt barn äter inte!

Nästa
Nästa

Fruktklubbor