Morotsmuffins med limefrosting

mjolkfria-recept-morotsmuffins.jpg

Väldigt goda muffins med en frosting gjord på HUJ Creamy Cashew Naturell, en cashewbaserad färskost från företaget HUJ.

Ca 20 muffins

  • 3 dl strösocker

  • 3 ägg

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 tsk bakpulver

  • 1 nypa salt

  • 1 ½ tsk kanel

  • 1 tsk kardemumma

  • 2 tsk malen ingefära

  • 1 ½ dl rapsolja

  • 4 ½ dl rivna morötter

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa strösocker och ägg vitt och pösigt
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
Tillsätt rapsolja och rårivna morötter
Fyll muffinsformar på muffinsplåt till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt svalna

Frosting:
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
150 gram HUJ Creamy Cashew Naturell (rumstempererat)
1,5 dl växtbaserad vispgrädde (rumstempererad)
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

  1. Vispa margarin och färskost till en kräm

  2. Tillsätt grädden och vispa upp tills du märker att krämen blir luftigare

  3. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en frosting

  4. Bred eller spritsa ut frostingen över muffinsen

Mjölkfria recept

Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!

Föregående
Föregående

Kokos- och jordgubbsmoothie med lime

Nästa
Nästa

Bananbröd