Äppelpaj

mjolkfria-recept-appelpaj.jpg
  • 2 dl vetemjöl

  • 3 dl havregryn

  • ½ dl socker

  • 150 gram mjölk- och sojafritt margarin

  • 4-6 äpplen

Att strö över äpplena:

  • 1 tsk kanel

  • 2 msk socker

Smält margarinet i en gryta. Tag grytan från värmen och rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Låt stå och svälla under tiden du skalar och klyftar äpplena.

Lägg äppelklyftorna i en pajform. Blanda kanel och socker och strö över äppelklyftona. Klicka ut havregrynssmeten så att den fördelas jämnt över formen.

Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, ca 20-25 minuter.

Mjölkfria recept

Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!

Föregående
Föregående

Mjölkfri vaniljglasspinne

Nästa
Nästa

Banan- och jordnötsglass