Marknadens bästa mjölkfria grötar och vällingar

Mjölkfria pizzabullar

mjolkfria-recept-pizzabullar

ca 40-45 st

50 gram jäst
5 dl havredryck
½ dl olja
1 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Fyllning:
2 burkar krossade tomter
1 msk pizzakrydda (torkade örtkryddor)
1 gul lök
½ dl ketchup
2 paket bacon i bitar (ca 300 gr)
ev. oliver

Hacka löken mycket fint. Bryn den försiktigt i lite olja i stekpannan. Hacka ev. oliverna. Häll lök, tomater, ketchup, oliver och pizzakryddor i en gryta och låt det koka ihop i ca 10 min. Om det är mycket vätska så kan du hälla av lite. Låt stå och svalna.

Fräs baconet och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.

Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken och oljan till 37 grader och häll lite av vätskan över jästen. Rör om tills det löser sig och häll på resten av vätskan. Tillsätt saltet och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som sedan får jäsa under duk i 30 min.

Tag upp degen på bakbordet och dela den i tre delar. Kavla varje del sa att den blir 20 x 30-35 cm. Bred ut tomatsås och bacon. Rulla ihop degen från långsidan och dela varje del i 13-15 bitar. Lägg bullarna i bullformar.

Sätt ugnen på 250 grader, jäs bullarna under tiden ugnen blir varm. Grädda bullarna i ugnen i ca 10 minuter.

Mjölkfria recept

EnaGo bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Dela gärna med dig till släkt och vänner.