Bananbröd

mjolkfria-recept-bananbrod.jpg

Enkelt och snabbt!

Här har vi ett mjölkfritt bröd som är barnens favorit. Passar lika bra till fika som till frukost.

1 bröd:

  • 4 dl kallt vatten

  • 2 dl Enago mjölkfritt grötpulver

  • 1 tsk pressad citron (på flaska går lika bra)

  • 2 msk mörk sirap

  • 4 mogna bananer

  • 3,5 dl vetemjöl

  • 3 dl grovt rågmjöl

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl rågflingor

  • 1 dl frön, ex sesam- eller vallmofrön (kan uteslutas)

  • 1,5 tsk salt

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 1,5 tsk bikarbonat

  • 3 tsk brödkryddor

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda vatten, grötpulver, citron och sirap i en stor bunke.

Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.

Mosa bananerna och blanda ner i grötvätskan.

Rör ner de torra ingredienserna.

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform.

Fyll formen med smet, lägg ev. några skivor banan ovanpå och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Mjölkfria recept

Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!

Föregående
Föregående

Morotsmuffins med limefrosting