Recept från ”Mjölkfri.com” 2 dl Visp (vispbar havregrädde) 1 gurka 1 tsk salt 2 stora vitlöksklyftor svartpeppar Skala gurkan och riv den grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och strö över saltet. Låt dra 20-30 minuter. Krama ur vätskan och blanda den med visp
Läs hela receptet →Har du bananer som börjar bli lite övermogna hemma? Släng dem inte utan skala och dela dem och lägg i frysen i minst tre timmar. Sedan gör du lätt en god, mjölkfri glass av dem! Receptet har vi hämtat i tidningen Vegmat. 4 frysta bananer, gärna något
Läs hela receptet →2 dl vetemjöl 3 dl havregryn ½ dl socker 150 gram mjölk- och sojafritt margarin 4-6 äpplen Att strö över äpplena: 1 tsk kanel 2 msk socker Smält margarinet i en gryta. Tag grytan från värmen och rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Låt stå och svälla
Läs hela receptet →2 dl Visp (GoGreen) vaniljsocker efter smak 60 g mjölkfri mörk choklad Hacka chokladen i små bitar. Vispa ”(GoGreen) Visp” fluffig med elvisp. Blanda i chokladen och valfri mängd vaniljsocker. Fördela smeten i fyra pinnglassformar. Stick i pinnarna och låt stå i frysen i några timmar eller
Läs hela receptet →ca 40-45 st 50 gram jäst 5 dl havredryck ½ dl olja 1 tsk salt 11-12 dl vetemjöl Fyllning: 2 burkar krossade tomter 1 msk pizzakrydda (torkade örtkryddor) 1 gul lök ½ dl ketchup 2 paket bacon i bitar (ca 300 gr) ev. oliver Hacka löken mycket
Läs hela receptet →Grillad banan med choklad är en beprövad dessert på skogsutflykten, omtyckt av de flesta. Bår bra att förbereda hemma och ta med i små foliepaket, bara att slänga på grillen eller i elden. Bananer efter önskemål Fazer wienernougat, se nedan Skär en skåra på ovansidan av bananen
Läs hela receptet →3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 1 dl kokos 1 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 150 gram mjölkfritt margarin 1 ½ dl socker ½ dl sirap 1 dl havredryck 500 gram rabarber 2 msk potatismjöl mjölkfritt margarin att smörja formen med Blanda kokos, mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Läs hela receptet →Här kommer ett recept som vi hittat inspiration till från tidningen Vegmat. Goda sötpotatispannkakor som är mjölk-, soja- och äggfria. I originalreceptet var pannkakorna smaksatta med vaniljsocker och lönnsirap. I vårt recept har vi plockat bort det söta och låter istället var och en tillsätta något sött
Läs hela receptet →Kanske vill du alternera fredagsmyset, eller bara bjuda på ett extra festligt mellanmål. Skär valfri frukt i runda bitar, så att det blir som klubbor. Vi har här valt kiwi, sharon och mango. Stick i en pinne att hålla i. Smält mjölkfri choklad i mikro eller över
Läs hela receptet →1-2 skivor formfranska eller annat vitt bröd 1 ägg 1 dl havremjölk/el. havregrädde 1 msk olja eller mjölkfritt margarin Skär bort kanterna på brödet. Vispa ihop ägg och havremjölk/havregrädde till en jämn smet. Vänd brödet i smeten. Smält fettet i en stekpanna och stek brödet på båda
Läs hela receptet →