Marknadens bästa mjölkfria grötar och vällingar

Om oss

EnaGo är ett litet svenskt företag som utvecklar och tillhandahåller mjölkfri gröt och välling. Det grundades 2002 av en mamma som saknade mjölkfria produkter till sin allergiske son. EnaGo var först i världen med att tillverka mjölkfri välling. Företaget ägs och drivs av Agneta Svensson och Jennie Kjellberg. Vi är båda legitimerade dietister med lång erfarenhet av barnnutrition och mjölkfritt. Vi finns i Alingsås i Västra Götaland.

Vår affärsidé:

”Att erbjuda marknadens bästa mjölkfria gröt och välling och att underlätta vardagen för familjer med små barn som måste eller vill undvika mjölk”

EnaGos kärnvärden:

NÄRHET
PROFESSIONALITET
TRYGGHET

Svensktillverkat

Vi arbetar med barnmat och det är ett oerhört stort förtroende att få tillverka mat till våra yngsta. EnaGos produkter är både smak- och näringsmässigt jämförbara med mjölkinnehållande gröt och välling.  Våra produkter ger bl.a. ett bra tillskott av både kalcium, järn och protein.

Vår tillverkning sker i Bjuv i Skåne hos ett välrenommerat barnmatsföretag med mycket lång erfarenhet. Svenska åkrar förser oss med ingredienser.

Varje ingrediens som används i tillverkningen är noggrant utvald. Kvalitetskraven är väldigt höga och endast en bråkdel av alla råvaror som produceras är av tillräcklig kvalité för att användas för just barnmat. Varje tillverkad förpackning kan spåras bakåt i tillverkningskedjan genom batchnummer och tillverkningstider. I nästa steg kan varje ingående ingrediens spåras bakåt.

Vi vill ta ansvar

Hållbarhetsfrågor ligger oss varmt om hjärtat. Eftersom EnaGo arbetar med mat för barn påminns vi extra om att tänka på hur våra val idag påverkar den värld som våra barn ska växa upp i. Därför känns det extra bra att kunna erbjuda svenskproducerad gröt och välling som innehåller ingredienser från svensk åkrar.  Även förpackningar, lagring och transporter har setts över ur ett hållbarhetsperspektiv.

Har du frågor, önskemål eller synpunkter?  Hör av dig till oss, vi finns nära med ambitionen att underlätta din vardag.

Varma hälsningar, Agneta och Jennie, ägare av EnaGo