Sötpotatispannkakor

mjolkfria-recept-sotpotatispannkakor.jpg

Här kommer ett recept som vi hittat inspiration till från tidningen Vegmat. Goda sötpotatispannkakor som är mjölk-, soja- och äggfria. I originalreceptet var pannkakorna smaksatta med vaniljsocker och lönnsirap. I vårt recept har vi plockat bort det söta och låter istället var och en tillsätta något sött till de färdiga pannkakorna om man önskar.

Sötpotatispannkakor
7 st

  • 1 liten sötpotatis

  • 2 dl kokosmjölk

  • 2 dl vetemjöl

  • ¼ tsk kanel

  • ¼ tsk ingefära

  • ¼ tsk muskot

  • ¼ msk bakpulver

  • ¼ tsk salt

  • ¼ dl havremjölk

  • rapsolja eller mjölkfritt margarin (till stekning)

Tärna sötpotatis och rosta i ugnen i 200 grader tills den är mjuk, känn efter med sticka. Mosa sedan potatisen och ställ in i kylen för att svalna. Receptet kräver endast ½ dl mos, spara ev. rester till annan rätt. Mixa sötpotatismos och kokosmjölk i en matberedare till en jämn smet. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke och för sedan över till matberedaren. Mixa i några sekunder tills ingredienserna har blandats samman. Tillsätt försiktigt havremjölk, smeten skall inte vara för lös. Låt smeten vila i 15-20 minuter. Stek på låg – medelvärme i en stekpanna, ca 10 cm stora. När det börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända pannkakan och grädda andra sidan brun.

Mjölkfria recept

Enago bjuder på mjölkfria recept som vi hoppas skall underlätta och glädja. Under “Tips” hittar du fler smaskiga mjölkfria recept. Dela gärna med dig till släkt och vänner som vill bjuda er på något gott!

Föregående
Föregående

Varför ska jag ge gröt & välling?

Nästa
Nästa

Hjälp, mitt barn äter inte!